Passiv politik bakom droghavet Stureplan

Äntligen lite press på kändiseliten. Att handeln av kokain på Stureplan setts mellan fingrarna av narkotikaroteln är ett mysterium. Så här säger Bo Eliasson till Aftonbladet:

Fler personer som är i den kategorin att de förekommer på nöjessidor.

Nöjet att använda droger är som sagt ytterst en försmak av helvetet. Att det rörs om i grytan skadar därför inte, men det är som sagt inte slutet av problematiken. Att droghavet på Stureplan fått bli så stort beror ytterst på passiva politiska beslut.

För att polisen ska upptäcka narkotikabrott krävs det spaning. Det är en tids- och koncentrations- och intuitionskrävande uppgift som sällan blir belönat. Politisk otåligheten brukar istället få styra och då hamnar narkotikabrott längst ner på listan. Att polisen nu tittar på detta isberg gör ju upplevelsen av Stureplan fridsammare för även vanligt folk som vill köpa sig en glass och inte sola sig i glansen av påtända kändisar som smider ränkfulla planer.

About these ads

2 thoughts on “Passiv politik bakom droghavet Stureplan

  1. asdf skriver:

    Visst, lägg ner massa pengar på att hänga ut kändisar som brukar, eller i värsta fall missbrukar, kokain. Ett brott som inte har några andra offer än dem själva som misshandel, våldtäkt etc.

    Men det är ju skönt att få ner på folk, häng ut dem!!!!

Kommentarer inaktiverade.