2 SVT-kanaler för 179kr/mån är DYRT

Ja, du läste rätt. För två svenska kanaler betalar du 179 kronor i månaden. Har du en TV eller dator så kan Radiotjänsten kräva att företagen också betalar tv-avgift. På ComHem erbjuder de 66 kanaler för 99 kr/månaden. På CanalDigital erbjuder de 62 kanaler varav 10 med HDTV för 209 kr/månaden.

Att SVT:s orättfärdiga priser fortfarande gäller är därför något som går att ifrågasätta. Att staten sponsrar den nationella TV:n framför andra är inget annat än oproportionellt i ovanstående jämförelse. Sedan när det gäller radio finns det gott om program att lyssna via Internet världen över helt gratis. Att ha så höga priser för så lite kanaler är dyrt – och inget annat än djup orättvisa för de företag som överlever på den fria marknaden.

SvD, IDG

About these ads

4 thoughts on “2 SVT-kanaler för 179kr/mån är DYRT

  1. Joakim skriver:

    Bara för att man är politiker kan man inte ljuga hur som helst!!! TV-avgiften är 173 kr/mån och den innefattar: SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, Utbildningsradion, P1, P2, P3, P4…totalt 45 radiokanaler! Com Hem erbjuder just nu 63 kanaler för 99 kr/mån i 3 mån, därefter kostar det 299 kr/mån. Dessutom tillkommer kortavgift på 180 kr/halvår.

    • Det är ändå förvånansvärt lite proportionellt räknat. Det mest rättvisa hade varit att SVT var med och kämpade med de andra. För just nu så får de som beställer kabel-tv betala även tv-licensen.

  2. Niclas R skriver:

    Peter, och hur många utav comhems 63 kanaler är reklamfria? Dessutom så hoppas jag att du inte räknar med dom statliga kanalerna i dessa 63. Jag tycker det är minns lika orättfärdigt att ta betalt för reklamkanaler som comhem och viasat gör.

    • Niclas, jag håller med. I USA har de reklam varannan minut, och det tycker jag förstör TV-tittandet. Det jag främst aningen trångsynt angriper är SVT:s utbud. Nu kommer de visserligen med flera intressanta program, men pressen mot SVT bör vara stor eftersom de står ensamma på marknaden. Här tror jag utökat statligt stöd till mindre TV-bolag skulle ge en friare känsla när vi tittade på TV. Men, som sagt, det är vad jag tycker, men det är en annan sak om jag satt i riksdagen och kunde begära en utredning om saken. Då blir det betydligt svårare att fatta beslut som är ensidiga. Men, det är alltid kul att skruva till frågorna i bloggen. Sedan tror jag det går att reglera reklamutbudet om TV var mer rättvist fördelat.

Kommentarer inaktiverade.