Verklighetens folk har fredagsmys

Dagens bloggtema under ”verklighetens folk” handlar om vad jag gör i helgen. Hitintills har jag hunnit att kampanja vid Bålsta centrum och delat ut tidningen Vardagsliv i den begynnande vinterkylan tillsammans med Fred och Frank.

Just fredagar brukar parkeringsplatsen utanför Bålsta centrum vara full. Människor handlar mat för helgen och annat som finns att tillgå. Tätorten Bålsta i Håbo kommun är förhållandevis liten i Upplands län, men påminner enligt mig mer om en förort till Stockholm. Länstillhörigheten är ett pågående debattämne folk emellan där fördelar och nackdelar vägs mot varandra.

Det är ju inte direkt från Uppsala pendeltåget går till Bålsta, men Uppsala är trots allt moderkommunen i Upplands län.

När jag kom hem från centrumet lade jag mig i soffan för att bli uppvärmd av min flickvän. Därefter lagade jag mat åt henne. Hon diskade. Vanligtvis brukar jag göra båda sakerna, men vi har lärt oss att dela på hemsysslorna.

Det blev biff Wallenberg med ärtor och tagliatelle. Själv har jag ätit efter GI-principer sedan februari 2009 och åt endast två biffar. Dieten går sisådär.

Just nu försöker jag styrketräna, vilket gör att min vikt inte minskar, men däremot försvinner onödigt fett på kroppen. När jag blir rastlös av att sitta framför TV:n så hämtar jag en hantel på 15 kg och kör några rep. Närmare bestämt runt 2000-3000 kg när jag är färdig. Idag blev det att tvätta kläder kallt, det vill säga i 30 grader.

Så funderar jag på att rösta i Idol. Rabih Jaber som verkar vara en vettig kille och dessutom ha en bra röst. Den bästa hittills – vilket betyder att mitt inre resonemang snart övertygas till att hämta mobiltelefonen.

Så, nu har jag gjort det.

I morgon så kommer jag fortsätta kristdemokraternas höstkampanj på Södermalm. Närmare bestämt vid Björns trädgårdar. Det kommer naturligtvis bli spännande att sluta upp med gänget – Stefan, Erika, Caroline, Sofia och Dag och Leif som var med förra gången runt kaffe- och bokbordet. Linnea kommer troligen följa med, men gå egna ärenden på stan.

På söndag kommer jag sova till runt elva. De flesta lördagskvällar brukar spenderas med att avverka en och annan film. Kanske Linnea och jag gör det tillsammans eller så händer det något spontant efter kampanjen med Sofia Modigh och hennes KRIS-gäng. Eller så blir det bio.

Söndagar brukar vara en gemenskapsdag. Vid lunch kommer vi umgås med Linneas mamma och hennes respektive. För några veckor sedan var det min mamma som flyttat till Bålsta.

Därefter var det planerat att jag skulle iväg på tolvstegsmöte inne på Södermalm, men nu har det blivit ändrade planer. Vi får se om jag orkar med mer politik.

Läs även Roland Utbult som besöker Trondheim i Norge, Lilith Svensson som äter tacos med familjen i Varberg.

About these ads