Hårresande upplevelser

Sanna Rayman skriver ironiskt på SvD om socialdemokraternas som de dimhöljda beskedens obesegrade mästare:

Det är emellertid glädjande att S har tagit intryck av Göran Hägglund och valt att öronmärka en så kallad heltidsmiljard, vars måluppfyllelse ska utvärderas innan pengarna delas ut

Själv skrev jag liknande igår. Smått chockad över att socialdemokraterna lovar fast anställning åt 1,1 miljoner människor med en miljardmorot. Så utmärkelsen ”dimhöljda beskedens obesegrade mästare” stämmer så det ryker om det.


Heltidstjänster
Sanna Rayman skriver:

I Socialdemokraternas fall läggs denna modell dock varken på kortare köer eller på fler omsorgsplatser, utan på att förmå de förmodat självstyrande kommunerna att ”skapa” heltidstjänster.

Kommunal oro
Själv undrar jag hur kommuner ska ha råd. Innebär inte socialdemokraternas förslag färre tjänster – att de som redan har deltid förlorar sin anställning? Var finns spåren av finanskrisen? En kommun som inte har råd att anställa en person på heltid går alltså direkt ut i arbetslöshet. Det drabbar naturligtvis många män som fått deltidsjobb inom kommunerna. Uppgifterna är inte påhittade, utan finns att läsa på SCB:s majmätning om arbetslösheten som presenterades den 22 juni.

About these ads

2 thoughts on “Hårresande upplevelser

Kommentarer inaktiverade.