Alliansen får 50,0 av SIFO

VALRÖRELSE. Valrörelsen sätter igång på allvar och de rödgröna har problem att mobilisera sina väljare. Tillsammans får Alliansen 50,0 procent mot de rödgrönas 43,3 i en rykande färsk opinionsmätning. Kristdemokraterna får 5,5.

På kristdemokraternas riksting i Örebro lyftes frågan om euron, där partiledningen fick bakläxa. Så frågan är inte alldeles enkel i Alliansen. Sedan tycker jag det är viktigt att inte stänga dörren för oppositionen. Valet är öppet och det finns ingen anledning att lura sig själv att det är en promenadseger till nästan mandatperiod. Varje insats är viktig, vilket gör att Alliansen behöver mobilisera sina krafter.


Alliansbussen
På tisdag sätter valrörelsen igång med Alliansbussen då vi kommer besöka en rad olika platser i Stockholm och Mälardalen. På onsdag drar vi neråt mot landet. Totalt blir det 73 städer på 20 dagar med kampanjverksamhet både morgon, lunch, eftermiddag och kväll. De som säger att bloggare inte har någon kontakt med väljare lär nog sätta kaffet i vrångstrupen. Själv kommer jag skriva en hel del och försöka dela med mig av det som är möjligt.

Engagemang
Nu tror jag flera delar engagemanget för Alliansen i valrörelsens sista dagar i bloggosfären. Att upprätthålla gräsrotsperspektivet är viktigt, eftersom jag tror på frivilligt engagemang. Det är oftast där det börjar för en politiker som vinner förtroende hos människor.

Uppdateringar kommer på Alliansbussen på Facebook och Twitter på måndag. Se till att du är med redan från början.

Bloggar
Kent Persson, Magnus Andersson, Per Altenberg, Fredrik Antonsson

About these ads