Med himlen som gräns

Per Ankersjö vill inte sätta gränser på höjden i Stockholm. Det känns väldigt friskt med tanke på att det mesta inom centern och folkpartiet just nu ligger på ett teoretiskt och hypotetiskt diskussionsplan om ett eventuellt samgående. Själv tycker jag det räcker kort och gott med Alliansen. Skulle centern slå ihop sina påsar med folkpartiet så ligger nog inte kristdemokraterna långt ifrån att slå ihop sina påsar med moderaterna.

Själv tror jag att det är ytterlighetsdiskussioner, eller möjligen en konsekvens av Allianssamarbetet. Däremot tror jag att det inte vore en dag för tidigt om Sverige fick en riktig skyskrapa.

Läs gärna:
Förslag: Fem höghus i Slussen, tack!
Varför byggs det sällan på höjden i Stockholm?

About these ads

3 thoughts on “Med himlen som gräns

 1. Magnus Andersson skriver:

  Min reflektion om Ankersjö och skyskrapan är för det första att han låter sitt namn användas, som centerpartistisk kommunalpolitiker, av en arkitektfirma som ritat den skyskrapa som han gör reklam för på sin blogg, nämligen

  För mig känns detta mer eller mindre som politisk korruption. (Hoppas att du inte tar bort denna kommentar bara för att den innehåller denna anklagelse. vem som helst kan se att detta sakförhållande stämmer.)

  För det andra är min reflektionen att politiker inte ska bestämma vad som ska byggas. Visst är stadsplanering en politikeruppgift, men jag anser att lyhördhet för alla intressen och att undvika att ta parti för något samt låta marknaden styra utan uttalanden för eller emot det ena eller det andra är ideal. Ankersjö typexempel på partisk politiker?

  (Frågan är om inte Ankersö är exempel på naiv och/eller halvkorrupt politiker? Har sett video med C-möten i Stockholm med Gröna Bilisters Mattias Goldmann som gör reklam för hans väns Per Carstedts etanol och för en Ford-etanolbil som Per Carstedt säljer.)

  Sist kan även nämnas att Ankersjö förordar att små vindkraftsnurror installeras i skyskrapan. Det är otroligt dumt och så lätt att inse att det är otroligt dumt (ekonomi med otroligt låg energiproduktion och otroligt höga underhållskrav per produktion, problem med ljud — där allt snurrande i en byggnad har extremt höga krav på tystnad och därför exakta varvtal mm). Bara en centerpartist kan väl föreslå något så dumt.

  Men att Ankersjö både föreslår skyskrapa och förordar ett alternativ där han själv är med och gör reklam för det ser jag som HÖGST TVIVELAKTIGT.

 2. Magnus Andersson skriver:

  Glömde sist i första stycke ange namn på projektet Ankersjö (snällt uttryckt?) halvkorrupt lånar ut sitt namn till i reklam, nämligen Trifoliumskrapan.

 3. Magnus Andersson skriver:

  Ser nu att trofoliumskrapan är oblygt centerpartiprojekt, men i alla händelser är mixen där av privata ekonomiska intressen och politik sorglig!

Kommentarer inaktiverade.