Bloggare blir partisekreterare

Det händer en del i politiken. En dag skrev Sofia Arkelsten i Expressen om öppenhet gällande partibidrag över 20,000 kronor. Knappt någon noterade det. Här var redan flera andra parallella händelser bortom scenen på väg att utföras.

Så blir jag häpen, överraskad och glad för att Kent Persson, moderaternas generösa och jordnära bloggare och högste kommunrepresentant i Örebro blir partisekreterare.


Nu tillhör Kent den lyssnande politikern. Han är också obotligt positiv, gillar ljuset i strålkastarna, men är också medveten om sin moraliska integritet.

Han ger sig inte, även om socialdemokraterna häller än så mycket svartfärg över honom. Nu har vi delat många frågor tillsammans där systemet kritiseras. Jag känner släktskap med hans människosyn.

Under åren i Örebro har han kombinerat sitt lokala perspektiv med ett nationellt inrikesperspektiv och varit ständigt aktuell. När det gällt hjärtefrågor har han haft båda fötterna på jorden, samt att han är en ivrig Alliansvän och lojal mot sitt parti – aldrig dumlojal bör tilläggas. Då för att han tror att borgarna behöver enighet och ärlighet för att lyckas med sina ambitioner.

Han delar också delvis min syn i konsekvenser av alkoholfrågan, även om vår kultur säger annat. Här tror jag på prestigelöshet, mycket dialog som rensar luften och ett samvete som ger människor fler chanser än käppar i hjulen. Vem är egentligen felfri?

Som sagt. Ett klokt och oväntat val av Reinfeldt. Här blir det desto viktigare för mig och andra bloggare att fylla den plats som Kent lämnar efter sig i bloggosfären. Om han tänker göra det – framtiden får utvisa.

Mitt bloggande har legat på sparlåga – där mitt mål är ju att skriva varje dag. Oavsett ämne. Mitt samhälleliga engagemang är däremot aldrig sinande. Möjligtvis har det fördjupats och intensifierats i den miljö där jag befinner mig i Nyköping. Här är Kent en ypperlig förebild att inte glömma det stora perspektivet, Alliansens berättigande och moderaternas ansvar att vara statsbärande. Nu får Löfven något att bita i.

Nu väntar ett nytt val 2014 och det är fortfarande långt tid kvar och partiorganisationen snurrar i vanligt takt. Alliansen har en del gemensamma positiva erfarenheter men vi är aldrig kompletta. Finanskriser måste tacklas, men det behövs också smartare lösningar vid avtalsbordet. Här är det viktigt att se behoven och möta människan, peka på en lösning som är hållbar över tid, trovärdig och stärkande för individen.

Här finns gott om överkänsliga. Det tror jag är bra, eftersom det också visar på engagemang och vilja att förändra. Det krävs ett positivt sinnelag för att bryta ny mark. Det tror jag Kent Persson äger.

Media: DN, AB, SvD, SvD, DN

Bloggar: Tokmoderaten, Johan Westerholm, Peter Högberg , Kent Persson

About these ads